Friday, March 09, 2007

Kære Naboer på Nørrebro

Tak for jeres mail om Ungdomshuset og tak for jeres flyver. Jeg har fuld forståelse for at sidste weekends ballade på Nørrebro har været en stor belastning. Lad os håbe at roen fra de sidste par dage holder.

Voldelige optøjer som dem, der har hærget København de seneste dage er helt uacceptable og må høre op. Brændende biler, barrikader og brosten hører på ikke hjemme i et demokratisk samfund som vores. Vold kan aldrig tolereres, og vi kan under ingen omstændigheder acceptere den adfærd, vi har set i løbet af weekenden.

Københavnerne skal kunne færdes trygt rundt i byen. Vores børn skal kunne komme i skole og daginstitutioner, og københavnerne skal kunne parkere deres cykler eller biler på gaden uden at frygte for, at de bliver smadret eller brændt op af unge uromagere.

Selvfølgelig skal København være en rummelig by med en lang række tilbud – også tilbud, der støtter en bred ungdomskultur. Det har jeg arbejdet for. I Socialdemokratiet er vi sammen med de Radikale, SF og Enhedslisten gået langt for at finde en løsning, hvor de unge kunne fortsætte nogle af de mange gode og kreative aktiviteter et andet sted i byen. I næsten en måned har de unge haft et reelt tilbud om at gøre Stevnsgade 34 til et nyt ungdomshus. Det har de unge afvist.

Den afvisning står jeg uforstående over for. Jeg tror, at langt de fleste af husets brugere ville være tilfredse med denne løsning i Stevnsgade 34, som fonden og kommunen i fællesskab kunne have realiseret. I stedet for at arbejde konstruktivt for en løsning om at fastholde aktiviteterne, er de nu gået ind i rollen som ofre, som samfundet svigter. Det er ikke en løsningsorienteret måde at arbejde for byens mangfoldighed på. Og det er helt uacceptabelt, når det ender i vold og hærværk, som det gjorde i weekenden.

Med venlige hilsener


Ritt Bjerregaard

0 Comments:

Post a Comment

<< Home