Friday, January 12, 2007


Æd den Peter

Peter Schlüter er endnu engang ude med riven i debatten om Ungdomshuset, og denne gang lover han at ville æde sin bøllehat, hvis Fonden jagtvej 69 har de penge de siger de har. Resten af sit indlæg bruger PS på at håne de personer der står bag fonden, og for deres krav om, at der skal findes en politisk løsning.
Men hvor er Peter Schlüter selv henne som politiker i forhold til at skabe løsninger? Hvis man kræver en fond beviser de er en fond, så må man vel også kunne kræve, at en politiker beviser han er politiker?

Vi afviser alle volden og urolighederne omkring ungeren, men PS afviser også politikeres fornemste redskab, nemlig at kunne skabe dialog om samfunds forhold. Men det kan man bare ikke tillade sig som politiker, og det var måske en af årsagerne til urolighederne opstod? I SF har vi ikke ønsket at forhandle under gadekampene og vi har også taget kraftigt afstand fra den vold man bruger i konflikten. Men derfor mener vi stadig, at i situationer hvor borgeres sikkerhed bringes i fare, der er det et politisk ansvar at sørge for det undgås.

SFs holdning er klar, vi mener fortsat salget af ungdomshuset var en politisk fejl, som derfor også kræver en politisk løsning. Vi tager afstand fra at finde løsninger der opnås ved brug af vold, men vil bevare en dialog, uanset hvor fastlåst den kan synes. Vi støtter også samarbejdet med bl.a. Fonden Jagtvej 69, og mener modsat PS, at det er prisværdigt der er borgere der vil tage ansvar, der hvor politikere lader stå til.

SF har nu sammen med de Radikale fremsat forslaget om en ny dialog for at finde løsningsmuligheder, og her er SF åben for alternative løsninger. Men en ting er sikkert løsningerne findes ikke, hvis politikere læner sig tilbage og fralægger sig ansvar. Jeg håber jeg vil kunne overvære det øjeblik, hvor PS må æde sin bøllehat fordi fonden kunne bevise sin redelighed og fordi andre tog politisk ansvar i den fastlåste situation.

Med venlig hilsen

Frank Hedegaard
Medlem af BR (SF)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home